Detall de la notícia

XIV Congrés de la SCARTD i XX Jornada d’Anestesiologia en Infermeria (ACIARTD).
Publicat: 19/11/2018

 Els passats dies 8 i 9 de novembre de 2018 va tenir lloc el XIV Congrés de la SCARTD i XX Jornada d’Anestesiologia en Infermeria al Palau d’Esports i congressos d’Alp (La Cerdanya).

 

El lema del congrés va ser: “Compartir l’anestesiologia a les tres nacions. Una comarca, un hospital i tres idiomes”, aprofitant el caràcter transfrontener, organitzat per la Junta de la SCARTD, l’hospital de la Cerdanya, amb l’ajut inestimable del Dr. Antonio Tomás, responsable del servei d’Anestesiologia i Reanimació i la Sra. Montserrat Sanclemente, presidenta de la ACIARTD.

 

El primer dia es va du a terme la reunió anual de caps de servei (Capsane) i posteriorment es va iniciar el congrés amb dues taules rodones en les que es van presentar el Document de consens sobre l´ús d’opioides per al dolor i el Document d’actualització del maneig perioperatori dels fàrmacs antiagregants i anticoagulants.

 

La resta del congrés va estar dedicada a tractar l’organització i interrelació del professionals que treballen conjuntament als tres països, el maneig del pacient politraumatitzat tant a nivell extrahospitalari i assistencial 1 i 3, temes que van ser introduïts per la conferència inaugural “Febrer de 1939: una emergència sanitària a Catalunya”. Així mateix es van tractar temes de maneig i monitorització del dolor intra i postoperatori, presentació de les diferents actualitzacions realitzades per les seccions de la SCARTD i es va tancar amb la conferència de clausura “Seguretat i la qualitat en Anestesiologia”.

 

Es van inscriure 241 assistents, que van participar activament durant les taules rodones i sessions programades. Així mateix, diferents ponents, van presentar 108 pòsters i 20 comunicacions orals.

 

Durant el Congrés, la SCARTD va organitzar un Taller pràctic de Suport vital bàsic per els professors dels col·legits i instituts de La Cerdanya, que va tenir gran acceptació.

 

També va tenir lloc l’Assembla anual de la SCARTD, en el transcurs de la qual, entre d’altres temes, es va comunicar que el proper congrés tindrà lloc l’any 2020 i estarà organitzat per l’Hospital del Mar - Parc Salut Mar i l’Hospital de Badalona.

 

En el transcurs del Congrés es van lliurar els Premis Raventós i Miquel 2018, així com els premis corresponents a les millors comunicacions orals i pòsters presentats, que podeu trobar en aquest en el document adjunt a aquesta notícia.

 

Tots els assistents van valorar molt positivament el Congrés.

 

Des de l’organització volem donar les gràcies a tots els membres dels comitès, participants i assistents, així com a les autoritats de La Cerdanya per seu recolzament i ajut, a les cases comercials que hi han col·laborat i als membres de la secretaria tècnica, per la seva gran ajuda.

 

En hora bona i moltes gràcies a tots per la vostra participació.

 

 Junta de la SCARTD